Najava – 100 sati astronomije

Kao što već sigurno znate jedan od glavnih globalnih projekata MGA 2009 je “100 sati astronomije” koji će se održati od 2. do 5. travnja 2009. 100 sati astronomije je zamišljen kao globalni svjetski događaj koji uključuje javna promatranja, predavanja, “star party-je”, web prijenose uživo sa najvećih svjetskih zvjezdarnica i ostale aktivnosti vezano za popularizaciju astronomije. Jedan od ključnih ciljeva 100 sati astronomije je da sto više ljudi pogleda kroz teleskop kao sto je to učinio prije 400 godina Galileo Galilei.

Astronomsko društvo Koprivnica uključuje se u nastojanja oko realizacije ovog projekta u Hrvatskoj. U petak 3. travnja i u subotu 4. travnja navečer organiziramo malu izložbu naših plakata – postera i fotografija, kratko predavanje o Godini astronomije i o ljepotama proljetnog neba, a ako vremenski uvjeti dopuste i javno promatranje teleskopom kao krunu ovog zbivanja. Mjesto održavanja je Dom Zajednice tehničke kulture (Trg mladosti 1a), a početak aktivnosti bit će u 18:30 sati.

Internetske adrese:

Dragi naši članovi i drugi zaljubljenici u zvjezdano nebo i astronomiju! Dođite, pridružite nam se! Povedite sa sobom vama blisku osobu ili više njih, sigurno nećete požaliti…