Aktivnosti AD Koprivnica u sljedeća 2 – 3 tjedna

  1. Javno promatranje na Gradskom sajmištu 29.8.2009. od 20 sati u blizini Oružane (“Cajkhauza”). Molim članove koji su u mogućnosti da dođu između 19:15 i 19:30 u Dom ZTK, a kojima to ne odgovara mogu nam se pridružiti na Sajmištu iza 20 sati. Isto tako molimo vas da obavijestite kolege i prijatelje. Glavni predmet promatranja bit će u početku Mjesec i planet Jupiter, a kasnije i druge nebeske zanimljivosti. Predviđeni završetak promatranja bit će između 23 i 24 sata. U slučaju lošeg vremena promatranje se odgađa za 2 tjedna, jer se vikend iza toga održava Renesansni festival.
  2. Županijski aktiv nastavnika fizike i astronomije organizira zanimljivo predavanje doc. dr. sc. Željka Andreića “Astronomski utjecaji na klimu” koje će se održati 3. rujna od 11 sati u Gimnaziji “Fran Galović”. Predsjednik aktiva i naš član, profesor Ljubomir Car poziva članove AD Koprivnica da dođu na predavanje, ako su u mogućnosti.
  3. AD Koprivnica sa svoja 2 predstavnika (Ivan Gašparić, Željko Čiček) sudjeluje u Osnivačkoj skupštini Zajednice udruga tehničke kulture Koprivničko-križevačke županije, nove krovne udruge zajednica i klubova koji se bave tehničkom kulturom i srodnim djelatnostima. Nova zajednica bit će servis svojih članica u komunikaciji s tijelima Koprivničko-križevačke županije. Skupština će se održati 3. rujna od 19 sati u Domu ZTK.
  4. S početkom nove školske godine održat ćemo uvodna predavanja o astronomiji po koprivničkim školama. Planiramo i javna promatranja u rujnu i listopadu i druge aktivnosti, ali o tome ćemo kad budemo znali detalje…
Objavljeno 24.08.2009. u 00:07 | Marko