Najava aktivnosti u svibnju i lipnju

  1. Naši predstavnici sudjeluju na Državnom natjecanju učenika iz astronomije (Omiš, 10. – 12. svibnja 2009.): Klaudija Molnar, 7. razred OŠ Braća Radić (mentor prof. Krešo Grgac) i Vedran Đurašević, 4. razred Gimnazije Fran Galović (mentor prof. Ljubomir Car). Plan i program natjecanja se nalazi ovdje.
  2. Promatranje neba teleskopom za djecu iz dječjeg doma “Svitanje” u Koprivnici koje ćemo održati u roku od 2 tjedna, ovisno o vremenskim uvjetima. Planiramo zajedno s djecom i njihovim odgajateljima otići na lokaciju izvan grada da smanjimo utjecaj svjetlosnog onečišćenja.
  3. Događanje koje ne organizira AD Koprivnica, nego Udruga maturanata koprivničke gimnazije je predavanje dr. sc. Dejana Vinkovića u povodu Međunarodne godine astronomije, a održat će se u Domoljubu 22. svibnja. O detaljima ćemo izvijestiti naknadno.
  4. Izložba plakata, fotografija i knjiga s astronomskim temama u Gradskoj knjižnici u Koprivnici od 12. do 22. lipnja 2009. u povodu Međunarodne godine astronomije. U ponedjeljak 15. lipnja u 19 sati održat će predavanje dr. sc. Željko Andreić, a bit će i promocija i prigodna prodaja njegove knjige “Naše noćno nebo”.
  5. Održat ćemo i promatranje za naše članove, s naglaskom na mlade članove, a posebno one koji su se tek počeli baviti astronomijom.
Objavljeno 05.05.2009. u 23:37 | Marko