Najava – Mladi članovi Astronomskog društva Koprivnica na Ljetnoj školi astronomije

Astronomsko društvo Koprivnica već petu godinu za redom šalje nekoliko svojih mladih članova na Ljetnu školu astronomije koja se održava u Brodarici kod Šibenika u organizaciji Zvjezdarnice Zagreb. Ove godine su to Martin Hrupec (završio 5. razred OŠ “Đuro Ester”, prvoplasirani na Županijskom natjecanju) , Leo Filip Kovačić (završio 6. r. “Đuro Ester”, drugoplasirani na županijskom natjecanju), Klaudija Molnar (završila 7. r. OŠ “Braća Radić”, prva na Županijskom i osma na Državnom natjecanju), Bojana Brnica i Vedrana Hleb (završile 1. r. Gimnazije “Fran Galović”, među najboljima na Županijskom natjecanju iz astronomije).

Škola traje od 20. do 27. srpnja, od čega je prvi dan predviđeni za odlazak na školu, a zadnji za povratak kući. Vjerujemo da će u tih šest dana (i večeri do iza ponoći) naši mladi članovi steći nova i utvrditi već usvojena teorijska i praktična znanja potrebna za njihov dalji napredak u astronomiji. Znači, naši mladi članovi kreću u ponedjeljak 20. srpnja vlakom do Zagreba, a zatim organiziranim autobusnim prijevozom do Brodarice.

Trošak škole je 1155 kuna po polazniku plus putni troškovi, a od toga oni plaćaju 100 kuna udjela za školu i putne troškove. Ostatak su osigurali Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice i Astronomsko društvo Koprivnica.

Opširnije o Ljetnoj školi astronomije možete naći na internetskim stranicama Zvjezdarnice Zagreb.