Pripreme za učenička natjecanja iz astronomije

200902xx

Tijekom siječnja i veljače održane su intenzivne pripreme učenika osnovnih i srednjih škola za ovogodišnja učenička natjecanja. Svakog petka od 17:30 do 20:30 sati Ivan Gašparić je pripremao učenike u Domu ZTK. Pripreme su se odvijale u tri grupe: učenici osnovnih škola (prijepodnevna smjena), gimnazijalci, učenici osnovih škola iz popodnevne smjene. Tijekom ovog razdoblja su po školama učenike pripremali za natjecanje i nastavnici Jasminka Fanuko-Polančec, Krešo Grgac i Ljubomir Car.

U sklopu priprema 22. siječnja je u Gimnaziji Fran Galović održano školsko natjecanje na kojem je sudjelovalo 15 učenika osnovnih škola i 12 gimnazijalaca. Županijsko povjerenstvo je odlučilo da na Županijsko natjecanje pozove 12 učenika osnovnih škola (8 iz OŠ Đuro Ester i 4 iz OŠ Braća Radić) i 12 gimnazijalaca.

Nakon školskog natjecanja nastavili smo intenzivne pripreme učenika u svrhu poboljšanja njihovog teorijskog znanja, ali smo intenzivirali i konzultacije za izradu njihovih praktičnih radova.

Županijsko natjecanje održava se u četvrtak 5. ožujka u Gimnaziji Fran Galović s početkom u 10 sati. Više o ovogodišnjim natjecanjima: http://astronomija.azoo.hr/.