Priznanja i nagrade za najbolje mlade astronome

U petak 18. prosinca 2009. održana je podjela pismenih pohvala i skromnih nagrada u obliku knjiga najboljim mladim i malo starijim članovima klubova i sekcija koji djeluju pri Zajednici tehničke kulture Grada Koprivnica.

Kako je 2009. ipak Međunarodna godina astronomije, najviše nagrađenih je bilo iz redova Astronomskog društva Koprivnica. Pohvalili smo ukupno 15 naših mladih članova po kategorijama od 5. razreda osnovne škole pa do 4. razreda srednjih škola za višegodišnje uspjehe na učeničkim natjecanjima i doprinos u drugima aktivnostima AD Koprivnica, a ZTK GK ih je nagradila knjigama. Šestoro najboljih od najboljih nagradilo je AD Koprivnica popularno-znanstvenim knjigama iz astronomije (Leo Filip Kovačić, Luka Klinčić i Klaudija Molnar od “osnovaca” te Dominik Gašparić, Zvonimir Mujkić od gimnazijalaca i Vedran Đurašević – sada već student).

Posebnu zahvalu i nagradu ZTK GK te nagradu AD Koprivnica dodijelili smo našem najstarijem članu, jednom od osnivača te glavnom organizatoru i provoditelju učeničkih natjecanja iz astronomije u našoj županiji i članu Državnog povjerenstva za astronomiju profesoru Ljubomiru Caru.

Ovom tekstu prilažemo niz fotografija s ovog događanja, za koje se nadamo da će postati tradicionalno.