Obavijest – Sastanak u ZTK

Sadržaj sastanka odnosit će se na raspravu o nekoliko stvari:

  1. Izložba (12. – 22. lipnja) i predavanje (15. lipnja) u Gradskoj knjižnici u povodu Međunarodne godine astronomije. Trebamo se naći sljedeći ponedjeljak popodne (vjerojatno) da pripremimo plakate, knjige i drugo što treba za izložbu.
  2. Isto tako u sklopu “Ljeta pod suncobranima” (2. srpnja) organizirat ćemo radionicu iz astronomije. Tu ćemo trebati nekoliko članova koji će zainteresiranima objasniti izradu sunčanog sata, zvjezdanog sata, vrteće karte neba (od papira), kako odrediti strane svijeta i slično.
  3. Tko od mladih članova ide na Ljetnu školu astronomije 20. – 27. srpnja ove godine. ZTK grada Koprivnice i AD Koprivnica će vjerojatno moći platiti za 4 (2 + 2) polaznika. Za sada su se javili Klaudija i Leo. Bilo bi dobro da ide barem jedan srednjoškolac i netko iz 5. razreda OŠ. Prednost imaju bolje plasirani na Županijskom natjecanju. U slučaju da netko može sam naći sponzora, tim bolje. Ako bude više zainteresiranih, višak troška od oko 1200 kuna po polazniku podijelili bismo ravnopravno na sve polaznike. Još ćemo vidjeti za način prijevoza i njegovo plaćanje…
  4. Dogovoriti promatranje neba teleskopom za članove tijekom lipnja. Imamo i ponudu iz Dječjeg doma “Svitanje” za organiziranje zajedničkog promatranja i druženja u drugoj polovici lipnja. Možda bi se to moglo spojiti…

Molim da dođete svakako, ako ikako možete. Obavijestite i druge članove (vaše kolegice i kolege) koji možda nisu dobili ovu poruku.

Ivan Gašparić, dipl. ing.
Predsjednik AD Koprivnica