AD Koprivnica na Sajmu mogućnosti

Policijska stanica Koprivnica i Društvo “Naša djeca” u petak 14. svibnja od 9 do 13 sati organizirali su na Gradskom sajmištu manifestaciju “Sajam mogućnosti” u kojoj su koprivničke udruge različitih profila (sportske, kulturno-umjetničke, znanstveno-tehničke i druge) prezentirale svoj rad i na taj način ponudile učenicima 4. i 6. razreda osnovnih škola iz čitave naše županije sadržaje kojima se mogu baviti u svoje slobodno vrijeme.

Astronomsko društvo je imalo svoj štand na kojem smo prikazali fotografije o radu našeg društva, nekoliko zanimljivih knjiga i časopisa primjerenih ovom uzrastu, plakate s astronomskom problematikom, pokazali teleskop Meade LX 200 i omogućili djeci da promatraju zemaljske objekte kroz njega, te podijelili oko 250 letaka s najvažnijim informacijama o našoj udruzi.

Vrijeme je bilo sunčano, ali prilično vjetrovito, tako da smo imali velikih problema s papirnatima materijalima, a posebno lecima. Djeca su pokazala dosta veliko zanimanje za teleskop i za rad AD Koprivnica. Dvoje učenika se čak učlanilo u našu udrugu.

Cijela akcija je u globalu uspjela, ali je bila malo pretrpana brojem udruga i velikim brojem učenika koji su uglavnom bili orijentirani na skupljanje “štambilja” ili potpisa pojedinih udruga, a nisu se stigli detaljnije informirati o radu udruga.

Zahvaljujemo se našim predstavnicima na zavidnom trudu, a posebno mlađima. Od mladih članova sudjelovali su: Filip Triplat, Robert Kašić, Leo Filip Kovačić, Klaudija Molnar, Karmen Mihoković i Luka Buljan, a od starijih Željko Čiček i Ivan Gašparić.

U prilogu možete pogledati nekoliko fotografija s ove manifestacije, a više na Facebooku: http://www.facebook.com/profile.php?id=1851999325#!/album.php?aid=58049&id=1134474565&ref=mf