Kako je bilo na Državnom natjecanju (Rabac)

Bilo je sasvim dobro: smještaj, prijevoz i prehrana u redu. Ali, bilo je dosta organizacijskih propusta. Sve se saznavalo u zadnji čas. Državno povjerenstvo je promijenilo i propozicije uoči natjecanja, što je nezamislivo za ovakav ozbiljan i važan događaj. Nadajmo se da se takvo što više neće događati, nego će se propozicije za sve razine natjecanja učenika iz astronomije znati već na početku kalendarske godine i neće se stalno mijenjati. Inače dolazi u pitanje regularnost natjecanja.

A sada o ljepšem dijelu. Naši natjecatelji su se jako dobro držali i postigli zavidan uspjeh. Filip Triplat osvojio je izvrsno 3. mjesto u kategoriji 5. razreda osnovne škole. Robert Kašić je bio 9. u kategoriji 6. razreda OŠ, a Klaudija je izborila 6. mjesto u kategoriji 8. razreda OŠ. Klaudija je pozvana i na kvalifikacijsko testiranje za Olimpijski tim, jer je imala najviše bodova na testu znanja na Županijskom natjecanju u svojoj kategoriji.

U prilogu su fotografije s natjecanja, a još više fotografija možete vidjeti u albumu na Facebook-u (http://www.facebook.com/?sk=media#!/album.php?id=1134474565&aid=58992).

Objavljeno 23.05.2010. u 00:45 | Marko