Pripreme i Županijsko natjecanje učenika iz astronomije

Ubrzo nakon završetka učeničkih školskih natjecanja iz astronomije započeli smo pripreme za Županijsko natjecanje koje su se sastojale od teorijskih predavanja i konzultacija u izrade praktičnih projekata. Učenici su pri tome dosta koristili literaturu i druga sredstva Astronomskog društva Koprivnica. Pripreme smo posebno intenzivirali u zadnjih mjesec dana prije natjecanja, a posebno aktivnosti oko realizacije učeničkih praktičnih projekata.

Samo Županijsko natjecanje održano je u Gimnaziji “Fran Galović” u Koprivnici. Učenici su pisali test znanja od 10 do 12 sati. Zatim su članovi Županijskog povjerenstva, učenici i njihovi mentori otišli na zajednički ručak. Nakon toga su učenici održali prezentacije svojih radova, da bi se članovi povjerenstva povukli na bodovanje testova znanja i utvrđivanje poretka. Proglašenje privremenih rezultata održano je u 15 sati. Ostatak “papirologije” odradio je profesor Car i poslao rezultate testa znanja i radove učenika na Državno povjerenstvo koje će odlučiti koje će učenike pozvati na Državno natjecanje.

Poredak učenika po kategorijama:

Osnovna škola:

  • 5. razred: 1. Filip Triplat, OŠ “Đuro Ester”
  • 6. razred: 1. Robert Kašić – OŠ “Braća Radić”, 2. mjesto dijele Martin Hrupec i Luka Operman – oba OŠ “Đuro Ester”
  • 7. razred: 1. Leo Filip Kovačić, 2. Luka Klinčić (oba OŠ “Đuro Ester”)
  • 8. razred: 1. Klaudija Molnar – OŠ “Braća Radić”

Srednja škola (predstavnike je imala samo Gimnazija “Fran Galović”):

  • 1. razred: 1. Karmen Mihoković, 2. Fran Petrušić, 3. Luka Lekčević, 4. Christian Milenkovski, 5. Pavle Bojanić, 6. Filip Kupec
  • 2. razred: 1. Luka Buljan, 2. Vedrana Hleb, 3. Bojana Brnica
  • 3. razred: 1. Antonio Zbodulja, 2. Dominik Gašparić
  • 4. razred: 1. Zvonimir Mujkić

Nekolicina učenika su kandidati za Državno natjecanje, jer imaju 40 ili više posto bodova na testu znanja i pripremljen praktični rad. Smatramo da bi moglo biti pozvano najmanje dvoje, a najviše petoro učenika.

U prilogu je nekoliko fotografija, a informacije i fotografije o natjecanju možete naći na “Facebook-u” u posebnom događaju grupe “Astronomija u Koprivnici i oko nje”.