Troje mladih članova AD Koprivnica pozvano na Državno natjecanje iz astronomije

Državno povjerenstvo za nastavu i natjecanja učenika iz astronomije konačno je odradilo posao odabira sudionika Državnog natjecanja učenika iz astronomije. Kandidati su bili učenici sudionici županijskih natjecanja koji su postigli najbolje rezultate na pismenoj provjeri znanja (više od 40 % bodova) i koji su ujedno pripremili praktične radove. Svaki praktični rad su ocjenjivala 2 stručna recenzenta te je prosjek bodova recenzije rada pribrojen bodovima dobivenim za znanje astronomije općenito. Najbolji učenici po ova dva kriterija pozvani su na Državno natjecanje.

Od naših kandidata pozvani su: Filip Triplat – 5. razred OŠ „Đuro Ester“ (mentor Jasminka Fanuko-Polančec), Robert Kašić – 6. razred OŠ „Braća Radić“ i Klaudija Molnar – 8. razred OŠ „Braća Radić“ (za oboje je mentor Krešo Grgac).

Nažalost, ostali naši kandidati nisu uspjeli osvojiti dovoljan broj bodova da budu pozvani na Državno natjecanje. Najbliže pozivu bio je Luka Buljan (2. razred Gimnazije „Fran Galović“) , a nedostajala su mu samo 3 boda. Više o pozivanju učenika i njihovom bodovanju možete naći na internetskoj stranici Agencije za obrazovanje: http://astronomija.azoo.hr/node/45.

Državno natjecanje učenika iz astronomije održava se u gradu Rabcu od 20. – 23. svibnja ove godine.