Najava: 4. Podravska večer pod zvijezdama, Hlebine, 26. srpnja

Iako je prvotno bilo planirano da se četvrta Večer pod zvijezdama održi 25. srpnja u Peterancu, ipak ćemo se vratiti u Hlebine budući da su nas oblaci prije dva tjedna omeli u tamošnjem promatranju. Posljednja ovogodišnja Podravska večer pod zvijezdama stoga će se održati u subotu, 26. srpnja s početkom u 20 sati ponovno u Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama.

Muzej grada Koprivnice ovaj put je pripremio bogat program u sklopu zatvaranja izložbe Podravski narodni motivi – iz zbirke Josipa Cugovčana. Održat će se promocija kataloga izložbe, a nastupit će i KUD Sesvečice iz Podravskih Sesveta. Uz to, bit će otvoren i dopunjeni postav Galerije i to radovima 3. i 4. generacije autora, u koje se ubrajaju I. Andrašić, V. Dolenec, J. Gregurić, R. Grgec, M. Horvat, Z. Kolarek, Ž. Kolarek, Ž. Korošec, I. Lovković Matunci, M. Matina Imbriovčan, N. Pakasin Petrić, P. Petrović, F. Poljak, Z. Sigetić, K. Šafar, Z. Štrfiček, D. Tetec, M. Večenaj i B. Zlatar Milinković.

Nakon svega toga, kada nam Zemlja svojom vrtnjom odnese Sunce s neba, članovi AD Koprivnica postavit će svoje teleskope na parkiralištu Galerije ili kod obližnjeg Lovačkog doma te upoznati sudionike sa zanimljivostima ljetnog noćnog neba, ponajviše planetom Saturnom koji je “zvijezda večeri” ovih dana.

Večeri pod zvijezdama zamišljene su kao edukativna druženja pod vedrim nebom, spoj povijesti i astronomije – svi zainteresirani mogu naučiti nešto o prošlosti našeg kraja i svemirskim prostranstvima, te postaviti sva pitanja na koja žele doznati odgovore. Program će se održati i ako nebo bude oblačno, a odgodit će se samo u slučaju kiše ili nevremena, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.

Događaj organiziraju Muzej grada Koprivnice, Galerija naivne umjetnosti Hlebine i Astronomsko društvo Koprivnica.

Pozivnica
Pozivnica