Najava predavanja: Korado Korlević – DO PLUTONA I DALJE

Korado Korlević ponovno je u Koprivnici! Najpoznatiji hrvatski astronom, voditelj zvjezdarnice u Višnjanu, trenutno 19. najproduktivniji otkrivač asteroida u svijetu s 1.162 otkrića između 1996. i 2001. čije ime nose dva kometa i asteroid broj 10201, neumorni popularizator i promicatelj znanosti i obrazovanja… lista ide dalje gotovo unedogled.

Korado će dan prije svog nastupa na 6. TEDx Koprivnica Library događaju održati javno predavanje za sve zainteresirane građane.

2015. godina po mnogočemu će ostati zapisana u povijesti astronomije, ali ponajviše po tome što nam je svemirska sonda New Horizons napokon pokazala kako izgleda patuljasti planet Pluton. Taj je mali svijet nadmašio sva očekivanja i znanstvenici željno iščekuju nova fascinantna otkrića koja pristižu slabim radiovalovima iz vanjskih područja Sunčeva sustava. Tu je i svemirska sonda Dawn koja nam je približila drugi patuljasti planet (a nekad najveći asteroid) Ceres, zatim otkriće tekuće vode na Marsu i štošta drugo.

Želite li doznati više o tim i drugim svemirskim otkrićima osobno od vjerojatno najboljeg popularizatora astronomije u Hrvatskoj, dođite u koprivničku Gradsku vijećnicu u četvrtak, 5. studenog, u 19 sati. Ulaz je, naravno, slobodan.

Predavanje Korada Korlevića omogućili su Astronomsko društvo Koprivnica i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović”.

korado

Objavljeno 02.11.2015. u 07:15 | Marko