Petero članova AD Koprivnica primilo nagrade i priznanja Zajednice tehničke kulture

Zajednica tehničke kulture grada Koprivnice u petak je održala tradicionalnu dodjelu nagrada i priznanja zaslužnim članovima svojih klubova i sekcija koji su tijekom protekle godine ostvarili značajne rezultate na natjecanjima, radili na vrijednim projektima ili na drugi način doprinijeli razvoju tehničke kulture unutar svog područja interesa.

Nagrade i priznanja zaslužnima su uručili dogradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednik ZTK Marijan Lisjak i tajnica Biserka Zagorščak, a među nagrađenima ove je godine bilo petero članova Astronomskog društva Koprivnica. To su:

Mateja Štefanić – jedna od najaktivnijih mladih članica Astronomskog društva Koprivnica. Lani je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz astronomije, a ove je godine svoje znanje potvrdila odličnim drugim mjestom.

Mateja Štefanić
Mateja Štefanić

Filip Triplat – također među najaktivnijim mladim članovima i redovno sudjeluje na državnim natjecanjima te u drugim aktivnostima AD Koprivnica.

Filip Triplat
Filip Triplat

Božo Mladenović – najstariji član AD Koprivnica, ali i jedan od najaktivnijih. Prati gotovo svaku aktivnost Društva, putuje s drugim članovima diljem Hrvatske i šire te je velika pomoć i oslonac u radu.

Božo Mladenović
Božo Mladenović

Ivan Gašparić uvjerljivo je najaktivniji član ADKC i gotovo ništa u Društvu ne događa se bez njega. Radi s mladima koje priprema za natjecanje, dogovara i organizira razne aktivnosti, a krajem ove godine posebno je angažiran na postavljanju kamere Hrvatske meteorske mreže u Koprivnicu.

Ivan Gašparić
Ivan Gašparić

Marko Posavec – osim što kao jedan od dugogodišnjih (ali po godinama mlađih članova) uspješno obnaša dužnost predsjednika naše udruge, sudjeluje u pripremi i ostvarivanju svih naših aktivnosti. Zaslužan je i za ostvarenje i drugih projekata važnih za medijsko praćenje (npr. rubrika „Astronomski kutak“ u Glasu Podravine i Prigorja i angažman na radijskim postajama, popularna predavanja u KKC Pixel) i promociju AD Koprivnica i ZTK GK (Projekt meteoroloških postaja).

Nakon dodjele nagrada i priznanja uslijedio je prigodan domjenak, a dogradonačelnik Jakšić i predsjednik Lisjak okupljenima su poželjeli sreću u daljnjem razdoblju te izrazili kako nimalo ne sumnjaju da će članovi klubova i sekcija ZTK i sljedeće godine ostati barem jednako uspješni, ako ne i još bolji.

Dodjela nagrada i priznanja ZTK