Posljednji pozdrav: Vjekoslav Hrupec (1941. – 2017.)

Vjekoslav Hrupec, slikar i jedan od osnivača Astronomskog društva Koprivnica, preminuo je u četvrtak, 3. ožujka, u 76. godini života.

Rođen je 26. travnja 1941. u Malom Bukovcu nedaleko od Varaždina. Studirao je slikarstvo u Pragu i Parizu, a diplomirao je 1969. na Odsjeku za slikarsko Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 1990. do 2006. godine predavao je likovni odgoj u koprivničkoj Gimnaziji “Fran Galović”. Osim slikarstvom, bavio se i grafikom i oblikovanjem plastike i keramike te industrijskim dizajnom.

Vjekoslav Hrupec ostavio je poseban trag i u koprivničkoj astronomiji. Bio je prisutan na osnivačkoj skupštini Astronomskog društva Koprivnica 11. ožujka 1997. pa je time i jedan od osnivača Društva. Logo i pečat AD Koprivnica njegov su rad. Pridružio nam se na ekspediciji u Mađarsku 1999. godine s ciljem promatranja potpune pomrčine Sunca gdje je naslikao i portret tog rijetkog astronomskog fenomena. Kad god bismo ga sreli, uvijek bi pitao što ima nova u Društvu.

Članovi Astronomskog društva Koprivnica zahvaljuju dragom Vjekoslavu na svom trudu i prijateljstvu te izražavaju sućut obitelji.