Inicijalni dogovor s mladim članovima o sudjelovanju u aktivnostima AD Koprivnica

Ova obavijest se odnosi na mlade članove AD Koprivnica i one mlade ljude koji to tek žele postati, a prvenstveno na učenike osnovne i srednjih škola.

Astronomsko društvo Koprivnica i ove godine namjerava podržati bavljenje astronomijom mladih članova u 3 razine:

  • Razina sudjelovanja u javnim aktivnostima (javna predavanja i promatranja, kao i interna predavanja i promatranja AD Koprivnica)
  • Razina sudjelovanja na učeničkim natjecanjima iz astronomije do županijske razine (samo test znanja bez praktičnog rada – uključuje aktivnosti prve razine, kao i specijalistička predavanja i vježbe)
  • Razina sudjelovanja na učeničkim natjecanjima iz astronomije do državne razine (osim najboljih rezultata na testu znanja na županijskom natjecanju s više od 50% osvojenih bodova, potrebno je izraditi praktični rad u skladu s kriterijima Državnog povjerenstva za nastavu astronomije). Osim aktivnosti iz prve i druge razine potrebno je koristiti određenu opremu pri vršenju opažanja i mjerenja za praktični rad. Isto tako, samostalno koristiti preporučenu literaturu i stalno se konzultirati s mentorima pri izradi praktičnog rada.

Dogovor će se održati u petak 9. listopada u prostorijama Doma Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice, Trg mladosti 1a (u dvorištu između Radio Drave i pravoslavne crkve).

Vrijeme početka je 17:30 za učenike osnovnih škola, a 18:30 za srednjoškolce. Tko želi, može se učlaniti u Astronomsko društvo Koprivnica, a oni koji žele sudjelovati na učeničkim natjecanjima do državne razine moraju se učlaniti da bi mogli koristiti naše instrumente i uređaje.

Molimo sve zainteresirane mlade ljude da dođu i uključe se u aktivnosti Astronomskog društva Koprivnica.