Obavijest!

Najavljeno, a zbog loših vremenskih uvjeta odgođeno javno promatranje večernjih nebeskih zanimljivosti kasnog ljeta / rane jeseni održat će se u petak 11. rujna, ili u subotu 12. rujna – ovisno o vremenskim uvjetima. To znači da će se održati prve od dvije navedene večeri kad bude vedro i stabilno vrijeme na Gradskom sajmištu u blizini ostataka bedema tj. kod Oružane. Početak promatranja je u 20 sati, a trajanje oko 3 do 3 i pol sata.

Od objekata koje će građani moći pogledati kroz teleskop možemo istaknuti planet Jupiter i njegove satelite, te niz dvojnih zvijezda, otvorenih i kuglastih skupova, svemirskih maglica i najbližih galaksija. Mjesec se ovaj put neće moći promatrati, jer će biti u fazi zadnje četvrti, što znači da izlazi tek oko ponoći.

Molimo naše članove koji su u mogućnosti da dođu oko 19:30 u Dom ZTK, a ostale da nam se pridruže oko 20 sati ili kasnije na sajmištu. Pozivamo i građane da svakako dođu, jer će mnogi od njih imati priliku po prvi puta pogledati kroz teleskop, a moći će u razgovoru s našim članovima saznati mnogo zanimljivih stvari o istraživanju svemira.