Najava predavanja: Ante Radonić – Svemirski letovi danas i sutra

Legendarni voditelj zagrebačkog planetarija, vrhunski poznavatelj astronomije i astronautike te neumorni popularizator znanosti Ante Radonić ponovno nam dolazi u Koprivnicu.


VAŽNO: Mjesta su popunjena i prijave više nisu moguće.

Ako niste uspjeli dobiti mjesto, predavanje ćete moći pratiti u prijenosu uživo na Facebook stranici Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” te Astronomskog društva Koprivnica.


Na predavanju nazvanom “Svemirski letovi danas i sutra” Ante će nas upoznati s najnovijim dostignućima u svemirskoj tehnologiji, a ima ih dosta: od novih raketa-nosača preko letjelica s ljudskom posadom do planova za nove svemirske postaje. Kada možemo očekivati povratak ljudi na Mjesec i prvu misiju na Mars? Zašto je Rusija raznijela svoj satelit u orbiti i koliko je to opasno za druge satelite, uključujući i svemirske postaje? Što razvoj privatnih raketa i svemirskih brodova znači za budućnost čovjeka u svemiru? U konačnici, zašto uopće ići u svemir i što tamo ima za nas?

O tome i mnogočemu drugome Ante će nam govoriti na Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” u četvrtak, 25. studenoga s početkom u 18:30. Ulaz je slobodan, ali uz obaveznu prethodnu najavu.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108). Mjesta su popunjena i prijave više nisu moguće.

Gostovanje Ante Radonića organiziraju Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” i Astronomsko društvo Koprivnica.