Ante Radonić upoznao nas je s novostima u svemirskim letovima

Veliki popularizator znanosti i vrsni poznavatelj astronomije i astronautike Ante Radonić večeras je ponovno gostovao u Koprivnici. Na poziv Astronomskog društva Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom “Fran Galović”, Ante je na Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice održao predavanje pod nazivom “Svemirski letovi danas i sutra”.

U nešto više od sat i pol vremena, Ante je govorio o najnovijim zbivanjima u astronautici i istraživanju svemira; od netom lansirane misije DART preko rovera na Marsu, misija prema Mjesecu, Veneri, Marsu, Trojanskim asteroidima i Merkuru do nedavnog teško shvatljivog ruskog uništavanja vlastitog satelita na stazi. Kao i uvijek, složene teme objasnio je na jednostavan i zanimljiv način, a na kraju predavanja odgovorio je i na nekoliko pitanja.

Astronomsko društvo Koprivnica zahvaljuje Anti na gostovanju i Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” na suradnji i ustupanju prostora. Nekoliko fotografija s događaja pogledajte u priloženoj galeriji. Snimku cijelog predavanja možete pogledati na Facebooku.