Najava: Druga Podravska večer pod zvijezdama, Hlebine, 11. srpnja

S prve ovogodišnje Večeri pod zvijezdama, 4.7.2014.

Nakon prve uvodne Podravske večeri pod zvijezdama, održane prošloga petka na ostacima koprivničkih gradskih bedema, program po prvi puta selimo izvan Koprivnice. Naše je prvo odredište Galerija naivne umjetnosti u Hlebinama, u petak, 11. srpnja u 20 sati. Sve zainteresirane pozivamo da nam se pridruže i saznaju ponešto o povijesti Hlebina, naivnog slikarstva i same Galerije, o čemu će govoriti kustosica Helena Kušenić. Nakon toga, na lokaciji u neposrednoj blizini Galerije, članovi Astronomskog društva postavit će svoje teleskope i upoznati vas sa zanimljivostima ljetnog noćnog neba. Program se održava u suradnji s Općinom Hlebine.

S prve ovogodišnje Večeri pod zvijezdama, 4.7.2014.
S prve ovogodišnje Večeri pod zvijezdama, 4.7.2014.

Važno: Muzej grada Koprivnice organizirat će prijevoz kombijem iz Koprivnice za sve sudionike kojima je potreban, a dio mogu povesti i članovi AD Koprivnica u automobilima. Preporučujemo da se prethodno najavite na 098 482 810 (Marko Posavec) i dođete u dvorište Muzeja u 19:30.

Večeri pod zvijezdama zamišljene su kao edukativna druženja pod vedrim nebom, spoj povijesti i astronomije – svi zainteresirani mogu naučiti nešto o prošlosti našeg kraja i svemirskim prostranstvima, te postaviti sva pitanja na koja žele doznati odgovore. Program će se održati i ako nebo bude oblačno, a odgodit će se samo u slučaju kiše, nevremena ili jakog vjetra, o čemu ćemo vas na vrijeme obavijestiti.